Excursie naar je eigen toekomst

/Excursie naar je eigen toekomst
Excursie naar je eigen toekomst2017-11-02T09:54:34+00:00

“Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het begrijpen.”

Het zijn woorden van Confucius en ze zijn zo van toepassing op de excursies naar de toekomst! Als coaches en trainers begeleiden Mieke en Annet al vele jaren mensen die concrete stappen in hun leven willen zetten: blokkades opruimen, horden nemen, grenzen willen verleggen, plafonds doorbreken. Steun- en begeleidingsgesprekken, workshops en trainingen: ze dragen er allemaal aan bij. Maar toch ontbrak er iets: een ervaringsmoment waarin alles samenkomt. Dat werden de Excursies naar de Toekomst.

Wil je in je eigen toekomst kijken? Dat kan en je hebt er geen waarzegger voor nodig! Stap in onze JEEP Wrangler en ga mee. Wat je in één dag ontdekt zal je helpen keuzes te maken, barrières op te ruimen en moeiteloos door je plafond te gaan.

Doorjeplafond4

We hebben 7 excursies, rond evenzoveel thema’s die in mensenlevens voor vragen en onzekerheden zorgen. Tijdens een intakegesprek bepalen we welke excursie het meest geschikt voor je is. Aan het eind van het gesprek krijg je een uitdagende opdracht mee, als voorbereiding op de excursie naar je toekomst. En terwijl jij, je verdiept in je opdracht, stippelen wij intussen een unieke reis voor je uit, helemaal afgestemd op je karakter, wensen en behoeften.

Op het afgesproken tijdstip rijdt dan onze JEEP voor: om je mee te nemen naar de verrassende bestemming die je tot het inzicht zal brengen dat je zoekt. Het behalen van dit doel staat bij ons voorop. Maar tegelijkertijd doen we er alles aan, om ook de reis naar je doel onvergetelijk te maken.

septeratorA710pxB

“Ons is gebleken dat de Excursies naar de Toekomst een belangrijke versnelling in processen van verandering, ontwikkeling of het maken van keuzes teweegbrengen.  In één dag worden knopen doorgehakt, strepen gezet, sprongen gemaakt.”

de excursies naar je eigen toekomst op een rijtje

Het idee dat je talenten hebt die in je huidige werk eigenlijk niet of op z’n minst onvoldoende tot hun recht komen? Krijg je net iets te vaak een compliment met daarbij de toevoeging: ‘daar zou je meer mee moeten doen?’. Ga dan mee op excursie en vind je eigen Eureka-moment.

Laat je meenemen naar een bestemming die je op een verrassende manier duidelijk maakt op welke manier je écht het beste uit jezelf kunt halen. Een plek die je in één keer tot een inzicht brengt waar je misschien al jaren naar zocht, waardoor alle puzzelstukjes in één keer op hun plek vallen. Geef je leven een geweldige wending: door dat te gaan doen waarvoor je eigenlijk gemaakt bent.

De reis kan een dag duren, of misschien maar een dagdeel. Hoe dan ook beloven we je, dat je zult vinden wat je zoekt.

Wat het Joke, 45 jaar, Manager, heeft gebracht:

“Ik heb heel wat inzichten gekregen. Hoe ik dichter bij mezelf kan blijven en niet over me heen hoef te laten lopen”.

Worstel je met het vinden van een balans tussen werk en privé? Heb je vaak dat onbevredigende gevoel dat als je aandacht aan het ene geeft, je het andere verwaarloost – en andersom? Neem dan een dagje afstand van beide. Stap in onze JEEP voor een heel leerzame excursie…

Tijdens de reis en op de bestemming(en) die je aandoet, leer je stap voor stap hoe je evenwichtskunstenaar wordt. Hoe je optimaal je aandacht verdeelt zonder iets of iemand tekort te doen. Je wordt er niet alleen een blijer mens van: je hebt veel meer energie én je doet de dingen nog beter dan voorheen.

Als je worstelt met het bewaren van je evenwicht, is dit uitstapje misschien wel het beste dat je kunt maken…

Wat het Irma, 46 jaar, Manager, heeft gebracht:
“Het was echt mijn dag. Een hele mooie finish van het traject dat we samen hebben afgelegd!”

Voel  je je belemmerd in je ontwikkeling? Zie je overal praktische bezwaren, mitsen en maren? Of voel  je je geremd om dingen anders te doen, omdat je niet weet hoe? In een excursie van één dag kun je je toekomst veranderen.  Stap in onze JEEP en samen maken we vrij baan.

Je reist naar evenzoveel bestemmingen als er drempels zijn die je in je leven ervaart. Ter plekke verwerf je inzichten die je helpen ze bijna als vanzelf te laten verdwijnen. Vol gas ga je door naar de volgende, totdat je alle drempels gehad hebt. Wat overblijft: de ruimte en de vrijheid om te bewegen, te veranderen, te groeien. En dat maakt heel gelukkig.

Als je vrij baan wilt geven aan een toekomst zoals jij die het liefste wilt, ben je welkom aan boord!

Wat de excursie Marjolein, 42 jaar, senior cliëntbegeleider, heeft gebracht:
“Ik ben me veel bewuster geworden van mijn overtuigingen en van de manier waarop ze me jarenlang geremd hebben. Ik ben in gesprek met mezelf en ga dit ombuigen, zodat ze me niet meer in de weg staan.”

Angst, in welke vorm dan ook, kan een mens geweldig afremmen, of zelfs helemaal blokkeren. Veel mensen lijden eraan en hoe graag ze er ook van af willen, het lukt ze niet. Integendeel: met het verstrijken van de tijd worden angsten alleen maar groter en gaan ze levens beheersen. Er is een remedie: een wonderlijke excursie waarin angst verbleekt, verdampt en uiteindelijk in het niets verdwijnt.

We gaan samen naar plaatsen die je helpen om een totaal andere kijk op je angst te krijgen. Tot je verbazing zal je vervolgens ontdekken dat je angst zijn greep verliest en alsmaar zwakker wordt. Hij zal plaatsmaken voor een gevoel van intense bevrijding, wat je leven en dus je toekomst veel plezieriger maakt.

Er is niet veel moed voor nodig om die bevrijding te vinden. Alleen je wil is al genoeg.

Wat het Peter, 55 jaar, Bedrijfsarts, heeft gebracht:
“Ik heb mijn jeugd kunnen loslaten. Ik besef nu dat ik het hier zelf moet maken en dat ik niet alles goed kan maar ook niet hoef te kunnen.  En de onrust die ik af en toe nog voel, ach, die is een integraal onderdeel van alles.”

Wij van Door Je Plafond hebben een simpele filosofie: als je een droom hebt, moet je hem verwezenlijken. Toch doen veel mensen het niet. Soms omdat ze er geen helder beeld van hebben. Of omdat ze niet weten hoe ze hem waar moeten maken. In beide gevallen is een excursie met onze JEEP Wrangler Arctic een geweldige inspiratiebron die het realiseren van een droom ineens veel dichterbij brengt.

Nadat we eerst je echte droom zo scherp mogelijk hebben uitgetekend, begint de reis naar een of meer bestemmingen die je laten ervaren hoe je leven er straks zal uitzien als je droom is uitgekomen. Je voelt hoe het voelen zal en weet wat je gedaan hebt om het voor elkaar te krijgen. De excursie zal je echt inspireren om de grote stap te zetten en te gaan doen wat je diep in je hart het allerliefste doen wilt.

Waar je tijdens de excursie ook naartoe gaat, wat er ook gebeurt: het wordt letterlijk en figuurlijk de dag van je dromen.

Wat de excursie Herman, 41 jaar, Project manager en beleidsadvieur, heeft gebracht:
“Mijn vermogen tot reflectie is verbeterd, net als mijn communicatie met anderen. Ik heb, naar mezelf en naar anderen toe, aan kracht gewonnen. Ik ben me meer bewust van mijn invloed en kan beter (zelf)sturend optreden.”

Heb je meer en meer het gevoel dat de fut er een beetje uit is? Dat je terecht bent gekomen in een sleur, in vaste en soms zelfs negatieve patronen die je weinig of niets brengen? Laat je dan eens op een heel bijzondere manier verrassen met compleet nieuwe uitzichten op je toekomst. Stap in onze JEEP Wrangler Arctic voor een reis die je heel veel gaat brengen.

Ga mee naar verrassende bestemmingen die je laten zien hoe je je kunt bevrijden van negatieve patronen, hoe je schoon schip maakt en waar je waarmee je maar wilt een nieuwe, frisse start kunt maken. Ter plekke zul je ervaren hoe je vervuld raakt van nieuwe energie en hernieuwde zin in de toekomst .

De excursie duurt maar een dag, maar zal een langdurig positieve invloed op je leven hebben.

Wat het Berthil, 42 jaar, Directeur gemeentelijke dienst, heeft gebracht:
“In één zin: afronding van het verleden en optimisme over de toekomst.”

Op zo’n punt in je loopbaan aangekomen dat je het gevoel hebt dat de reis eigenlijk nergens heen gaat? Dat je een beetje in cirkeltjes draait of misschien zelfs dreigt vast te lopen? Stap dan in onze JEEP Wrangler Arctic om de afslag te vinden waarmee je echt een nieuwe weg kunt inslaan in je leven.

De bestemmingen die we aandoen zullen je niet alleen als vanzelf helpen om je de juiste vragen aan jezelf te laten stellen, maar ook om ter plekke de antwoorden te vinden. Zo vind je de puzzelstukken die samen laten zien wat de niet alleen het meest logische, maar ook meest kansrijke en plezierige volgende hoofdstuk in je leven is.

Kan dit allemaal in een excursie van een dag? Ja, dat kan. Misschien wel juist omdat de invulling ervan zo onorthodox is. Welkom aan boord!

Wat het Marc, 45 jaar, teamleider voortgezet onderwijs, heeft gebracht:
“Ik herken en begrijp mijn eigen gedrag nu beter en ben veel sneller in staat om als dat nodig is, ander effectiever gedrag in te zetten. Ik communiceer nu ook helderder, waardoor ik sneller gewenste doelen bereik.”